top of page

צור קשר

תודה על פנייתך. צוות המשרד יענה על פנייתך בהקדם האפשרי.

תאונות בשטח ציבורי- נפילות ברחוב

אדם הולך ברחוב, נתקל במכשול בדרך ונפגע בגופו כתוצאה מנפילה, זכאי לקבל פיצוי בגין נזקיו הגופניים.

לעירייה ישנה חובה לטפל ולתקן מפגעים המצויים בשטחה. חובה זו נקראת בשפה המשפטית "חובת זהירות מושגית". חובה זו מטילה על העירייה את האחריות לתקינותם של המקרקעין המצויים בשטחה המוניציפאלי. חובה זו נובעת הן מפקודת הנזיקין והן מפקודת העיריות.

סעיף 235(2) קובע כי "עירייה תדאג לתיקונו, הזלפתו, ניקויו, תאורתו וניקוזו של רחוב אשר איננו מהווה רכוש הפרט".

מסעיף זה ניתן ללמוד כי חובתה של העירייה איננה רק כלפי המדרכות בשטחה, אלא כלפי כל השטחים המצויים ברחבי העיר, מדרכות, מגרשי משחקים, גני שעשועים, פארקים ועוד.

חשוב לציין, כי התובע חייב להציג מכשול אמיתי בדרך על מנת שיזכה בפיצוי, כלומר, לא כל נפילה ברחוב מזכה בפיצוי וישנה גם אחריות לאדם ההולך לשים לב לדרכו ורק כאשר מדובר במפגע הרי שבית המשפט יטיל אחריות על העירייה.

מכשולים אלו יכולים להיות בורות וסדקים במדרכה ובשבילים, הבדלי גבהים בין מרצפות, מדרכות שבורות, פתחי ביוב פתוחים, ואף פסולת הפזורה ברחוב באופן המהווה מפגע להולכי הרגל.

לאחר פציעה במרחב הציבורי, חשוב מאוד להגיע לבית חולים או לקופת החולים על מנת לקבל טיפול רפואי. חשוב לציין בפני הרופא המטפל את הסיבה לפציעה ולוודא כי הרופא רושם זאת בתיעוד הרפואי. כך גם חשוב לקבל לידיכם העתק של המסמכים הרפואיים ולשמור עליהם לצורך טיפול עתידי. במידה ושילמתם על הטיפול הרפואי חשוב לשמור תיעוד על כך, חשבוניות וכו'.

 

כך גם חשוב לצלם את המפגע ממספר זויות ובצורה ברורה, ככל שניתן יש לבצע צילום וידאו של המפגע, לאתר עדי ראייה ולקבל את פרטיהם. חשוב גם לצלם את הפציעות הגופניות שנגרמו לכם, שכן אין טוב ממראה עיניים, והתיעוד הרפואי לא בהכרח ישקף בפני בית המשפט את החוויה שעברה על הנפגע.

חשוב לדווח לעירייה על המפגע, כמובן לאחר שיש בידיכם תיעוד מספק של המפגע, על מנת שזו תוכל לטפל במפגע ולהסירו, ובכך למנוע מאנשים אחרים להיפגע וגם בכך שי מעין לקיחת אחריות של העירייה על כך שהדבר אכן מהווה מפגע שכן הוא יוסר לאחר תלונתכם.

חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין מקצועי הבקיא בתחום הנזיקין, על מנת שיוכל לתת לכם את העצות הטובות ביותר להמשך הטיפול במקרה, וכן על מנת שייבחן את אלו מהגורמים יש לתבוע על מנת שתוכלו לקבל את הפיצוי המקסימלי.

במקרים מסויימים, ניתן לתבוע אף פוליסות נוספות הקיימות לנפגע, כגון, ביטוח תאונות אישיות, ואף להגיש תביעה כנגד ביטוח לאומי בגין נכות כללית, אובדן כושר עבודה, וכאשר מדובר בתאונה שאירעה בדרך לעבודה ניתן גם להגיש תביעה לביטוח לאומי לענף נפגעי עבודה.

תחום הפציעות במרחב הציבורי המצוי בתוך תחום דיני הנזיקין, הינו סבוך למדי שכן ישנם מספר היבטים משפטיים שיש לבחון בטרם הגשת התביעה, הן במישור העובדתי, בחינת נסיבות המקרה, תיאור המפגע וכו', הן במישור הטכני, את מי לתבוע וממי ניתן להיפרע בגין הנזקים שנגרמו, הן במישור הרפואי, בחינה של הנזקים הרפואיים שנגרמו לנפגע ודרך הצגתם והן במישור הראייתי, דרך הוכחת התביעה.

בנוסף, בתי המשפט בדרך כלל מטילים רשלנות תורמת על הנפגע, כך לדוגמא, במקרה בו אדם הולך ברחוב על מדרכה ונופל כתוצאה ממרצפה שבורה, הרי שעל אף שישנה אחריות לעירייה על כך שלא דאגה לתיקון המרצפה, לנפגע ישנה אחריות בשל העובדה כי לא הסתכל היכן הוא הולך. לעיתים רשלנות תורמת זו יכולה להביא להפחתה משמעותית בגובה הפיצוי, ועל כן, רק בעזרת התנהלות נכונה ובעזרת עורך דין מקצועי המכיר את התחום על בוריו ניתן להביא להפחתה משמעותית בשיעור הרשלנות התורמת ובכך להביא למיקסום הפיצוי שיתקבל בסופו של התהליך.

אין חכם כבעל ניסיון, משרדנו מתעסק בדיני הנזיקין ומטפל בתביעות רבות של נפגעים שניזוקו כתוצאה מתאונה במרחב הציבורי, ועל כן אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר ונשמח לבחון את נסיבות המקרה ולייעץ באשר לאופן ניהול ההליך.

bottom of page