top of page

צור קשר

תודה על פנייתך. צוות המשרד יענה על פנייתך בהקדם האפשרי.

ייצוג על ידי עורך דין בתאונות דרכים

כאשר מתרחשת תאונת דרכים עם נפגעים, חברת הביטוח המבטחת את הרכב בו נסעו הנפגעים תשלם לשלם בשל נזקיהם הגופניים.

 

כידוע, חברות הביטוח אינן ששות לשלם ויעשו אכל שביכולתן להמנע מתשלום או לשלם סכום נמוך ככל שניתן. לכן, ניהול הליך התביעה אל מול חברת הביטוח חייב להיעשות על ידי עורך דין מקצועי ומנוסה המכיר את תחום נזקי הגוף על בוריו.

 

עורך דין מקצועי הבקיא ברזי תחום נזקי הגוף ידע לנהל את ההליך אל מול חברת הביטוח באופן שיביא למיקסום הפיצוי שיתקבל בסופו של יום מחברת הביטוח.

מתי פונים לעורך דין?

 

פעמים רבות אנשים מתלבטים מהו השלב בו יש לפנות לעורך דין על מנת שיחל בטיפול המשפטי אל מול חברת הביטוח. האם יש לחכות עד שיסתיים הטיפול הרפואי או שמא יש להתחיל בטיפול המשפטי כבר במקביל לטיפול הרפואי.

 

כמובן, שהתשובה לגבי השלב בו יש להתחיל בטיפול מול חברת הביטוח איננה חד משמעית, אך הפנייה לעורך דין חשוב שתיעשה מייד לאחר התאונה, שכן, עורך דין מקצועי ידע לסייע כיצד יש לפעול מול הגורמים השונים, משטרה, חברת הביטוח, חוקרים, טיפולים רפואיים ועוד.

 

עורך הדין יכול לסייע בהמלצות בנוגע לאיסוף כל המסמכים הרלוונטיים והדרושים לשם ניהול ההליך המשפטי בהמשך הדרך.

 

עורך דין בעל ניסיון בתחום ידע מהו השלב בו יש להתחיל את הטיפול המשפטי ומתי כדאי לפנות לחברת הביטוח בדרישה ראשונית אם בכלל. במקרים רבים ההליך המשפטי יחל אף במקביל להליך הרפואי וזאת במטרה לנצל את הזמן ולהביא לקבלת הפיצוי בהקדם האפשרי וזאת מבלי לפגוע בגובה הפיצוי.

 

במקרים בהם הפגיעות הן קשות ובשלן נאלץ הנפגע להיעדר ממקום עבודתו הרי שההמלצה לפנות לעורך דין מייד לאחר התאונה הינה נכונה שבעתיים, שכן, עורך הדין יוכל להתחיל במגעים לקבלת פיצויים זמניים (תשלום תכוף) על מנת שהנפגע יוכל להתקיים בכבוד עד לקבלת מלוא הפיצוי מחברת הביטוח.

 

שכן, במקרים כאלו, נפגע מקור הפרנסה של התובע והוצאותיו גדלות בשל ההוצאות הרפואיות שעליו להוציא לשם ריפויו.

 

עורך דין מקצועי יעזור אף בפנייה לביטוח הלאומי, שככל שניתן, וזאת על מנת לקבל פיצוי נוסף ומהיר אף במישור הזה.

 

כאמור, מטרתן של חברות הביטוח היא להפחית את הסכום שישלמו לנפגע בסופו של יום, ועל כן רק עזרה של עורך דין מקצועי ומנוסה תביא לפיצוי המקסימלי.

 

חלק מפעולותיו של עורך דין בניהול ההליך מתחילות כבר מייד ובסמוך לאחר התאונה והן ממשיכות עד לקבלת הפיצוי.

נפרט להלן חלק מהפעולות המתבצעות על ידי עורך הדין והלקוח:

  1. נסיבות התאונה- אופן קרות התאונה, האם מדובר בתאונה חזיתית, בפגיעה מאחור, הולך רגל וכו'. האם התאונה היא גם תאונת עבודה (תאונה המרחשת במקום העבודה, בדרך לעבודה או בדרך חזרה ממנה), פרטי הרכבים והנהגים המעורבים בתאונה.

  2. חברת הביטוח- יש לברר מיהי חברת הביטוח ממנה ניתן לקבל את הפיצוי, האם הנפגע היה נהג, נוסע או הולך רגל, האם פוליסת ביטוח החובה של הרכב הרלוונטי בתוקף, אם אין ביטוח האם ניתן לתבוע את קרנית וכו'.

  3. מסמכים רפואיים- איסוף וארגון של החומר הרפואי, החל משלב הפינוי באמבולנס, חדר המיון ועד לסיכום טיפולי הפיזיותרפיה וסיכומי הביקור בקופת החולים.

  4. מסמכים נוספים- אישור משטרה, העתקי פוליסת הביטוח, רישיון נהיגה, רישיון רכב ועוד.

  5. מכתב דרישה ראשוני/הגשת תביעה לבית המשפט- במקרים מסויימים התביעה תוגש ישירות לבית המשפט ובמקרים אחרים תוגש דרישה ראשונית לחברת הביטוח בטרם הפנייה לערכאות.

  6. ניהול ההליך המשפטי- לאחר הגשת התביעה ימונה מומחה רפואי לנפגע בהתאם לבקשה למינוי מומחה שהוגשה ובהתאם למסמכים הרפואיים, לאחר מינוי המומחה לרוב מתקיימים מספר דיונים, כאשר בכל אחד מהם הצדדים יכולים להגיע לידי סיום התיק בפשרה. במהלך ניהול התיק ייבחן מצבו הרפואי של הנפגע, ההשפעה של מצבו הרפואי על כושר תפקודו ויכולת השתכרותו, ייבחנו הכנסותיו של הנפגע עד למועד התאונה ועוד.

  7. קבלת הפיצוי- גבייה של סכום הפיצוי מחברת הביטוח בהתאם לפסה"ד או לפשרה אליה הגיעו הצדדים או הגשת ערעור על גובה סכום הפיצוי.

 

כפי שניתן לראות מדובר בהליך סבוך ומורכב שחייב שיעשה על ידי עורך דין מקצועי ומנוסה, כזה שידע להעריך את שווי התיק בטרם ניהול המשא ומתן מול חברת הביטוח. עורך דין המתמצא הן בפן הרפואי והן בפן הכספי. שכן, במהלך ניהול התיק יעלו שאלות בדבר נכות רפואית, תפקודית, גובה הכנסתו של הנפגע, תנאים סוציאליים ועוד. כל האמור מחייב עורך דין מקצועי שיבחר את האסטרטגיה הנכונה לניהול התיק.

bottom of page