צור קשר
המדריך למעביד המתחיל
כל בעל עסק המעסיק עובדים, חשוב כי ידע לתנהל בצורה הנכונה ביותר על מנת למנוע מקרים בהם, במקום להתמקד בניהול עסקי והשאת רווחיו, ייאלץ לכתת רגליו לבתי הדין בשל תביעות של עובדים ועובדים לשעבר.
לכן, חשוב מאוד להכיר את הדרך הנכונה להתנהלות מול העובד, להלן יובאו מספר נקודות אשר מהוות פתיחה קלה למי שינהג על פיהן:
א. הודעה על תנאי העסקה/ חוזה עבודה- החוק אינו מחייב חתימה על חוזה העסקה, ואולם במקרה שבו העובד והמעביד אינם חותמים על חוזה העסקה הרי שעל המעביר יש חובה למסור לעובד בתוך 30 ימים מיום תחילת העבודה הודעה המפרטת את תנאי העסקתו של העובד.
ב. משכורת וזכויות סוציאליות- חובה לשלם שכר המתאים לתנאי החוק ואסור לשלם שכר הנמוך משכר המינימום אף אם העובדה מסכים לכך ואף חותם על מסמך, אין למסמך זה כל תוקף משפטי. בנוסף, יש חובה להפריש לעובד את כל הזכויות הקבועות בחוק, פנסיה, ימי חופשה, ימי מחלה, דמי הבראה, שעות נוספות, נסיעות ועוד.
ג. דוח חופשות/ דוח נוכחות- ישנה חובה לנהל דו"ח נוכחות מסודר, וזאת מלבד מה שקיים בתלוש המשכורת, על אף שברוב המקרים הפסיקה הכירה באמור שתלוש המשכורת לעניין ימי חופשה כעונה על דרישות החוק.
ד. תלושי משכורת- חייב לפיק לעובד תלוש משכורת וישנה חובה למסור לידיו את התלוש.
ה. מועד תשלום המשכורת- מועד תשלום המשכורת הוא ב-9 לחודש העוקב לחודש העבודה ואסור לאחר את מועד זה.
ו. פיטורים- במקרה שבו מעוניינים לפטר עובד, ישנה דרך חוקית לעשות זאת. חובה לערוך שימוע לעובד, חובה לתת לעובד הודעה מוקדמת או תשלום חלף הודעה מוקדמת. חובה לשלם פיצויי פיטורים כחוק.