top of page

צור קשר

תודה על פנייתך. צוות המשרד יענה על פנייתך בהקדם האפשרי.

סוגי תאונות דרכים

במאמר זה נסקור מספר סוגי תאונות דרכים שכיחות:

תאונות פגע וברח    

תאונות הולכי רגל    

תאונות אופניים    

תאונות אופנועים

תאונות אוטובוס    

תאונות רכבת    

תאונת טרקטורון    

תאונת מלגזה

תאונות פגע וברח

 

תאונת פגע וברח היא תאונה שבה אחד הנהגים המעורבים בתאונה לא עצר לאחר התאונה להחלפת פרטים, ובמקרה בו יש נפגעי גוף, לא הגיש עזרה ראשונה וקרא לעזרה רפואית.

על פי רוב, הסיבות לבריחה ממקום התאונה על ידי נהג רכב המעורב בתאונה, הינן בשל היותו נוהג ללא רישיון נהיגה, נוהג תחת השפעת אלכוהול או סמים, נהג בעל עבירות תנועה רבות, או סיבות רבות אחרות הגורמות לאותו הנהג לברוח במקום להתמודד עם מעשיו.

לעיתים, הסיבה היא פאניקה, בהלה ואיבוד עשתונות והבריחה איננה נובעת ממעשה עברייני אלא מפחד ובלבול. לרוב, במקרים אלו, הנהג הפוגע מסגיר עצמו מייד לאחר שהוא מתעשת ומבין את ההשלכה של מעשהו.

 

כאשר מדובר בתאונה עם נפגעים, הרי שהנהג הבורח פועל בניגוד לחוק לא תעמוד על דם רעך, התשנ"ח – 1998 הקובע בסעיף 1:

 

"א. חובה על אדם להושיט עזרה לאדם הנמצא לנגד עיניו, עקב אירוע פתאומי, בסכנה חמורה ומידית לחייו, לשלמות גופו או לבריאותו, כאשר לאל ידו להושיט את העזרה, מבלי להסתכן או לסכן את זולתו.

ב. הודעה לרשויות או הזעקת אדם אחר היכול להושיט את העזרה הנדרשת, יראו אותו כמי שעונה על הדרישה לעיל. בהודעה לרשויות נכללת הודעה למשטרה, למד"א ולשירות הכבאות".

 

סעיף 4 לחוק קובע כי המפר את הוראות החוק- עונשו קנס בלבד.

 

במקרה של תאונת "פגע וברח", וכאשר ישנם נפגעי גוף יש לתבוע את "קרנית", שהינה תאגיד אשר הוקם על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, במטרה לפצות נפגעי תאונות דרכים שאינם יכולים לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע מסיבה כלשהי.

 

כאשר מדובר בתאונת "פגע וברח", חשוב מאוד לקבל פרטי עדים לתאונה שיכולים לאשר את עצם קרות התאונה, חשוב לציין בכל טיפול רפואי כי מדובר בתאונת דרכים, לצלם את מקום האירוע ואת הרכב ניזוק במקום האירוע ולתת דיווח מפורט על נסיבות התאונה למשטרה.

​​​​​תאונות הולכי רגל

תאונות דרכים בהם מעורבים הולכי רגל הן לרוב תאונות עם תוצאות קשות המשפיעות על כל הנוגעים בדבר, גם על נהג הרכב הפוגע, אבל כמובן בעיקר על הולך הרגל שנפגע בתאונת הדרכים.

לעתים רבות, בשל אופי הפגיעה והנזקים שנגרמו בעקבות תאונת הדרכים, יש צורך להתנהל מול מספר גופים, חברת הביטוח של הרכב הפוגע, ביטוח לאומי במקרה של נכות גבוהה או במקרה שהפגיעה היתה בדרך לעבודה, בדרך חזרה מהעבודה או במהלך העבודה.

התנהלות זו איננה תמיד קלה ולעיתים הגופים השונים מערימים קשיים בדרך לקבלת הפיצוי. לכן, חשוב מאוד להיעזר באיש מקצוע שיוכל ללוות את התהליך ואשר יש לו ניסיון בעבודה אל מול גופים אלו.

 

במקרה של תאונה בה מעורבים הולכי רגל, לרוב הפגיעות יהיו קשות ולכן הולך הרגל יגיע אל בית החולים על מנת לקבל טיפול רפואי מיידי ולעיתים כזה המציל חיים.

 

על מנת להבטיח את הצלחת התביעה ואת קבלת הפיצוי המקסימלי, חשוב לקבל טיפול רפואי הולם גם כאשר לא נראה כי ישנו נזק נראה לעין כיון שלעיתים נזק כזה יתגלה במועד מאוחר יותר, ואז יהיה קשה להוכיח שאכן הנזק נגרם בשל תאונת דרכים ולפיכך, חשיבותו של הטיפול הרפואי הראשוני הסמוך למועד האירוע הינו גם בשל יצירת התיעוד לאירוע.

 

כמובן שהמטרה העיקרית של בדיקות אלו היא על מנת לוודא שהולך הרגל יקבל את הטיפול הרפואי למצבו הגופני. ואולם לבדיקות אלו יש מטרה משנית חשובה, שכן התיעוד הרפואי משפיע על אופן ניהול ההליך על ידי עורך הדין אל מול חברת הביטוח ומשפיע על גובה הפיצוי לו יהיה זכאי לקבל הנפגע.

 

בשל העובדה כי בתאונות בהן מעורבים הולכי רגל הפגיעות הגופניות והנפשיות הם קשות הרי שלעיתים יש צורך בקבלת סיוע כלכלי מיידי לצורך טיפולים רפואיים, שיקום והחלמה מהירה, פרנסה שנפגעה ועוד. לפיכך קבע המחוקק כי על חברת הביטוח הרלוונטית לפצות את הנפגע בפיצוי המכונה "תשלום תכוף"- תשלום ראשוני על מנת לקבל את סיוע כלכלי מיידי, על חשבון התשלום הסופי שייקבע בסוף ההליך.

 

התביעה תוגש כנגד חברת הביטוח המבטחת את הרכב הפוגע בפוליסת ביטוח חובה.

 

גם במקרה בו הולך הרגל הוא זה שגרם לתאונה, יפוצה הולך הרגל ע"י חברת הביטוח של הרכב הפוגע במלוא נזקיו, שכן, בתאונות דרכים אין חשיבות לשאלת האחריות תאונה.

 

במקרה בו לא ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע, אם בשל העובדה שהרכב ברח ממקום התאונה ואם בשל כך שחברת הביטוח הסירה את הכיסוי הביטוחי בשל סיבות כאלו ואחרות כגון, נהיגה ללא רישיון נהיגה, ללא רישיון רכב, פגיעה בזדון וכו', התביעה תוגש כנגד קרנית, שהינה תאגיד אשר הוקם על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, במטרה לפצות נפגעי תאונות דרכים שאינם יכולים לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע מכל סיבה שהיא.

 

הגשת תביעה לקרן הפיצויים "קרנית" הינה זהה באופן כללי להגשת תביעה כנגד חברת ביטוח רגילה, ואולם במקרה כזה ישנה חשיבות רבה לאופן תיעוד האירוע, לעדים לתאונה ועוד.

במקרה של פגיעת הולך רגל בתאונת דרכים, חשוב ביותר לקבל יעוץ משפטי של עורך דין, ורצוי בשלב מוקדם ככל האפשר, וזאת על מנת להימנע מעשיית טעויות משפטיות שעלולות לפגוע בסיכויי הצלחת התביעה ולגרום לפיצוי נמוך.

 

על אף שאין חובה לפנות לעורך דין לשם הגשת תביעה לקבלת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, הרי שמומלץ ביותר לעשות זאת, שכן הניסיון והמקצועיות של עורך הדין יכולים להוביל לקבלת הפיצוי המירבי. כך גם חשוב לפנות לעורך דין בהקדם האפשרי ובמועד סמוך לאירוע כיון שאז פרטי המקרה זכורים לנפגע היטב ויש לכך חשיבות רבה בעיקר במקרים בהם מדובר בתאונה בה מעורבים הולכי רגל.

 

פעמים רבות, לאחר תאונת דרכים, מרגיש הנפגע כי עליו לפרוק את תחושותיו ולכן, הוא מרבה לספר את פרטי המקרה כל מי שמוכן לשמוע. חשוב מאוד למרות הפיתוי והרצון לספר, לעשות זאת אך ורק לאחר קבלת ייעוץ מקצועי, שכן, חברות הביטוח נוטות לשלוח חוקרים המתחזים כמי שרוצים לשמוע את פרטי התאונה ולעזור לנפגע, ואולם רצונם האמיתי הוא לברר תיאור של התאונה, באשמת מי התרחשה התאונה ופרטים נוספים אשר ללא ייעוץ מקצועי והכוונה יכולים לפגוע בהליך המשפטי.

התייעצות עם עורך דין וליווי מקצועי ומנוסה יעזור גם בהורדת הנטל והעול הכרוך בהגשת התביעה ובשחזור האירוע הטראומתי לנפגע ולבני משפחתו ויוביל לקבלת הפיצוי המירבי בגין הנזקים שנגרמו בעקבות התאונה.

תאונות אופניים

 

בשנים האחרונות רכיבה על אופניים חזרה להיות ספורט לאומי. רכיבה על אופניים דורשת שימוש בקסדה, נסיעה על שבילים ייעודיים לאופניים ועוד.

במקרה של תאונת אופניים, יש להבחין בין סוגי התאונות ולזהות את הגורם לתאונה בהתאם לנסיבות המקרה.

ישנם מספר סוגי תאונות אופניים:

 

תאונה בשל פגם בייצור האופניים-

כאשר התאונה נגרמה עקב פגם בייצור, ניתן להגיש תביעה כנגד היצרן, כנגד החנות בה נקנו האופניים וכנגד היבואן של האופניים. תביעה כזו היא על פי הוראות חוק האחריות למוצרים פגומים. חשוב במקרה כזה לשמור את האופניים לצורך עריכת חוות דעת מומחה שיאתר את הבעיה בשלה נגרמה התאונה.

תאונה בשל מפגע בדרך-

כאשר התאונה נגרמה בשל מפגע בדרך, יש חשיבות רבה לאתר המפגע, לזהות מי האחראי עליו ומי התרשל במניעת היווצרות המפגע. כאשר מדובר בתאונה ברחוב, הרי שניתן לתבוע את העירייה או המועצה המקומית ואת חברת הביטוח שלה. חשוב מאוד לצלם את המפגע ולדווח לעירייה על המפגע על מנת שתפעל להסירו.

תאונה עם רכב-

כאשר רוכב אופניים נפגע בשל תאונה עם רכב, הרי שיש להגיש תביעה כנגד המבטחת של הרכב הפוגע. אין משמעות לגורם האחראי לתאונה, ואף אם התאונה נגרמה בשל התרשלות של רוכב האופניים התביעה תוגש כנגד החברה המבטחת הרכב.

פעמים רבות התאונה מתרחשת בשל בהלה של רוכב מהאופניים מהרכב המגיע, ולעיתים אף אין מגע בין הרכב לאופניים. אף במקרה כזה ניתן להגיש תביעה לפיצוי בשל נזקי הגוף שנגרמו לרוכב האופניים כנגד החברה המבטחת את הרכב. במקרה שהרכב המשיך בנסיעה הרי שהתביעה תוגש כנגד קרנית. ואולם, במקרה כזה, חשוב מאוד לתעד את מקום התאונה ולאתר עדים לתאונה שכן שאלת קיומה של התאונה תהווה שאלה מכריע בעת ניהול ההליך.

תאונה עם הולך רגל-

במקרה כזה, הרי שהתביעה תוגש כנגד הולך הרגל, ורק במידה ותוכח רשלנות של הולך הרגל, כגון התפרצות לשביל האופניים, ריצה לא זהירה וכו' יוכל רוכב האופניים הנפגע להיפרע מהולך הרגל. חשוב לדעת כי במקרה כזה, ככל שהולך הרגל נפגע אף הוא הרי שיכול ותוגש תביעה על ידי הולך הרגל כנגד רוכב האופניים.

תאונה אחרת-

בכל מקרה אחר של תאונה עם אופניים, כגון במקרה של נפילה סתמית, הרי שרק במקרה בו לרוכב האופניים יש פוליסת ביטוח (תאונות אישיות, ביטוח תלמידים וכו') יהיה לו ממי להיפרע בגין נזקיו.

 

כפי שראינו לעיל, תאונת אופניים מצריכה טיפול משפטי מקצועי. חשוב לפנות לעורך דין המתמצא בתחום דיני הנזיקין והביטוח אשר יוכל לדעת כנגד מי יש להפנות את התביעה וכיצד ניתן לקבל פיצוי על הנזקים שנגרמו לכם.

 

 

 

 

תאונות אופנועים

 

במקרה של תאונת דרכים בה מעורב אופנוע או קטנוע, חשוב מאוד לקבל ייעוץ מקצועי על ידי עורך דין, שכן, ההתנהלות במצב כזה שונה מהתנהלות רגילה, וחשוב להתמצא בנבכי החוק על מנת לדעת כיצד למקסם את הפיצוי שיתקבל מחברת הביטוח.

 

אופנוע הוא כלי רגיש יותר לתאונות, שכן, הרוכב חשוף כולו לפגיעת הרכב המעורב בתאונה. בניגוד למכונית בה יש חוצץ בין פגיעת הרכב לנהג, הרי שבאופנוע חוצץ זה לא קיים. לכן, במקרים רבים, תאונות עם אופנוע מסתיימות בפציעות קשות.

 

התאונות השכיחות יותר בהן מעורבים אופנועים ואשר ייחודיות לתאונות אופנועים נגרמות בעקבות, אובדן שליטה על האופנוע, נסיעה במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך, החלקה על הכביש בשל כביש רטוב, ועוד.

 

רובם המוחלט של האופנועים בישראל מבוטח בפוליסת הביטוח של ה"תאגיד המנהל של המאגר לביטוחי רכב חובה בע"מ"- הפול.

 

היות ומדובר בתאונת דרכים, שאלת האחריות לקרות התאונה איננה רלוונטית כלל, והנפגע בתאונה יפוצה בגין נזקיו הגופניים על ידי חברת הביטוח המבטחת את האופנוע ללא קשר לשאלת האחריות.

ואולם, בניגוד לביטוח חובה של רכבים בו אין השתתפות עצמית במקרה של נזקי גוף, בביטוח חובה של אופנועים ישנה השתתפות עצמית, ואפילו כזו שהיא די גבוהה.

הסיבה לכך, היא למנוע הגשת תביעה על נזקי גוף בגין כל שפשוף קל שייגרם לרוכב האופנוע מכל החלקה קלה על הכביש.

לכן במקרים של תאונת אופנוע עם נזקי גוף ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע.

ואולם, במקרה כזה על התובע, רוכב האופנוע, להוכיח רשלנות של נהג הרכב הפוגע על מנת שיוכל לזכות בפיצוי בגין נזקיו.

כלומר, בניגוד לתאונת דרכים עם רכב, בה אין משמעות לשאלת האחריות לתאונה, במקרה של אופנוע שאלת האחריות נבחנת על ידי חברת הביטוח ובית המשפט ובהתאם להכרעה בשאלת האחריות תוכרע שאלת הפיצוי הגין נזקי הגוף של רוכב האופנוע.

לכן, ההמלצה לרוכבי אופנוע היא להצטייד במצלמת קסדה אשר תוכל לשפוך אור על נסיבות התאונה במקרה הצורך.

 

במקרה של תאונת אופנוע, כמו בתאונת דרכים רגילה, חשוב מאוד לקבל את פרטי הרכב המעורב בתאונה, מספר הרישוי של הרכב, פרטי חברת הביטוח, פרטי הנהג, לצלם את הרכב הפוגע, את מנח הרכבים לאחר התאונה ואת זירת התאונה.

חשוב לאסוף פרטי עדים לתאונה, שכן, כאמור, שאלת האחריות לתאונה מהותית גם בנזקי גוף במקרה של תאונת אופנוע.

 

בטרם הגשת התביעה, יש להצטייד באישור משטרה על התאונה, בתיק הרפואי של הנפגע, ובפרטי הצד שכנגד. גובה הפיצוי שיקבל רוכב האופנוע הנפגע יהיה תלוי במסמכים הרפואיים שיוצגו לחברת הביטוח ובית המשפט.

במקרה בו מדובר בתאונת אופנוע, והאופנוע שימש ככלי עבודה של הנוהג בו, כגון במקרה של שליחים, הרי שניתן להגיש תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי בענף נפגעי עבודה בנוסף להגשת התביעה כנגד חברת הביטוח.

 

לכן, כאמור, ישנה חשיבות רבה להיעזר בעורך דין מקצועי המתעסק בדיני הנזיקין והביטוח, שכן ישנה חשיבות רבה להיות עורך הדין מקצועי המעודכן בפסיקה האחרונה והעדכנית היוצאת מבית המשפט.

תאונת אוטובוס

 

תאונות המתרחשות באוטובוס הנן תאונות דרכים לכל דבר ועניין.

רבות מהתאונות באוטובוס, מתרחשות בעת העליה או הירידה מהאוטובוס או בעת הנסיעה כאשר נוסע שעמד באוטובוס נפל בשל עצירת האוטובוס.

בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מוגדרת תאונת דרכים ככזו המתרחשת בעת העליה או הירידה מכלי הרכב ובעת הנסיעה בו.

מכאן שכל התאונות המצויינות מעלה נחשבות כתאונת דרכים המזכה בפיצוי את הנוסע באוטובוס.

כמובן, שגם פגיעה בעקבות תאונה בין אוטובוס לרכב אחר או התהפכות האוטובוס נחשבת כתאונת דרכים ככל תאונה עם רכב.

 

אולם רבים מהנוסעים באוטובוס אינם מודעים לכך שהם זכאים לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו להם גם אם הנזקים אירעו בעת העליה לאוטובוס או הירידה ממנו, ואף במקרה בו הם עמדו באוטובוס ונפלו בשל עצירת נהג האוטובוס.

 

במקרה של תאונה באוטובוס , חשוב מאוד לרשום את מספר הרישוי של האוטובוס, את קו האוטובוס, את שם הנהג ופרטיו.

חשוב לשמור את כרטיס הנסיעה, שכן, על גביו מצויים כל הפרטים האמורים לעיל.

חשוב כמובן לתעד את התאונה, את מקום האירוע ואת הנסיבות בשלם נגרמה התאונה.

במקרה של תאונה באוטובוס, ברוב המוחלט של המקרים יהיו נוסעים נוספים שיהיו עדים לתאונה, לכן, חשוב ביותר לקחת פרטים של חלקם.

לבסוף, יש לגשת למשטרה על מנת להוציא אישור משטרה על תאונת דרכים.

וכמובן, לשמור את התיעוד הרפואי המלא של הטיפולים הרפואיים בשל התאונה.

 

במקרה בו התאונה אירעה בדרך מהעבודה או לעבודה תחשב התאונה כתאונת עבודה, ועל כן ההתנהלות מול חברת הביטוח תהיה במקביל לתביעה למוסד לביטוח לאומי.

 

מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בנזקי גוף ובתאונות דרכים, על מנת שיבחן את אופן ההתנהלות אל מול חברת האוטובוסים המבטחת את האוטובוס. חברות הביטוח, כידוע, מערימות קשיים ומנסות להפחית את סכום הפיצוי אותו יצטרכו לשלם, ולכן, מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי בניהול ההליך.

תאונת רכבת

מדי יום נוסעים ברכבת ישראל בממוצע

כ-145,000 אנשים. מדי שנה ישנם למעלה

מ- 10 הרוגים בתאונות המתרחשות ברכבת

ומספרם של הפצועים עומד על עשרות רבות.

נוסעים ברכבת אשר היו מעורבים בתאונת רכבת

חווים את הפגיעה הקשה במשך שנים רבות,

ולאו דווקא זו הגופנית. לרוב, בשל היות תאונות

רכבת קשות וקטלניות, החוויה הגופנית מתגמדת

לעומת זו הנפשית אשר משפיעה על כל המעורבים בתאונה אף אם היו צופים מהצד. השפעה זו נקראת ברפואה כפוסט טראומה.

העובדה שמדובר בכלי רכב גדול מימדים, אשר במקרה של תאונה יכול להפוך למלכודת מוות לנוסעים בתוכו, מובילה לתוצאה של תאונות רכבת קטלניות הגובות מחיר בנפש, ובנפגעים רבים בדרגות פגיעה שונות.

תאונות המתרחשות ברכבת הנן תאונות דרכים לכל דבר ועניין. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מגדיר תאונה ככזו שמעורב בה כלי רכב מנועי. לפיכך, רכבת הינה כלי רכב לכל דבר ועניין.

נפגע בתאונת רכבת יגיש תביעתו כנגד חברת הביטוח של הרכבת.

 

רבות מהתאונות ברכבת מתרחשות בעת העליה או הירידה מהרכבת או בעת הנסיעה, כאשר נוסע שעמד ברכבת, נפל בשל עצירת הרכבת, ואין צורך שהתאונה תהיה בהתנגשות עם רכב נוסף.

בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מוגדרת תאונת דרכים ככזו המתרחשת בעת העליה או הירידה מכלי הרכב ובעת הנסיעה בו.

מכאן שכל התאונות האמורות מעלה נחשבות כתאונת דרכים, המזכה בפיצוי את הנוסע ברכבת.

כמובן, שגם פגיעה בעקבות תאונה בין הרכבת לרכב אחר או התהפכות הרכבת נחשבת כתאונת דרכים ככל תאונה עם רכב.

במקרה כזה, לרוב התוצאות לנוסעי הרכב המעורב יהיו קטלניות וניתן להכיר גם בנזקים נפשיים שנגרמו מעצם השהייה ברכבת בעת התאונה.

אולם רבים מהנוסעים ברכבת אינם מודעים לכך שהם זכאים לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו להם גם אם הנזקים אירעו בעת העליה לרכבת או הירידה ממנו, ואף במקרה בו הם עמדו ברכבת ונפלו בשל עצירת הקטר.

 

במקרה של תאונה ברכבת, חשוב מאוד לרשום את פרטי הסדרן, את פרטי קו הרכבת, את שם הקטר ופרטיו.

חשוב לשמור את כרטיס הנסיעה, שכן, על גביו מצויים כל הפרטים האמורים לעיל.

חשוב כמובן לתעד את התאונה, את מקום האירוע ואת הנסיבות בשלם נגרמה התאונה.

במקרה של תאונה ברכבת, ברוב המוחלט של המקרים יהיו נוסעים נוספים שיהיו עדים לתאונה, לכן, חשוב ביותר לקחת פרטים של חלקם.

לבסוף, יש לגשת למשטרה על מנת להוציא אישור משטרה על תאונת דרכים.

וכמובן, לשמור את התיעוד הרפואי המלא של הטיפולים הרפואיים בשל התאונה.

 

במקרה בו התאונה אירעה בדרך מהעבודה או לעבודה תחשב התאונה כתאונת עבודה, ועל כן ההתנהלות מול חברת הביטוח תהיה במקביל לתביעה למוסד לביטוח לאומי.

כך גם במקרה בו הנפגע הינו עובד הרכבת, הקטר, הכרטיסנים ושאר עובדי הרכבת, שהרי התאונה התרחשה במקום עבודתם והינה תאונת עבודה, ולכן, במקביל להגשת התביעה כנגד חברת הביטוח של הרכבת יש להגיש תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי.

 

מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בנזקי גוף ובתאונות דרכים, על מנת שיבחן את אופן ההתנהלות אל מול חברת הביטוח המבטחת את הרכבת. חברות הביטוח, כידוע, מערימות קשיים ומנסים להפחית את סכום הפיצוי אותו יצטרכו לשלם, ולכן, מומלץ להיעזר בעורך דין מקצועי בניהול ההליך.

חשוב מאוד לקבל ייצוג משפטי מקצועי על ידי עורך דין העוסק בתחום הנזיקין ובתחום תאונות הדרכים אשר יש לו ניסיון בתביעות בשל תאונות רכבת, שכן, ניהול תביעה מול הרכבת הינו מורכב ומצריך ידע משפטי וניסיון רב אשר יכול להשפיע על גובה הפיצויים שיתקבלו מחברת הביטוח הנתבעת.

תאונת טרקטורון

 

טרקטורון הינו כלי רכב מנועי, וככזה לצורך נהיגה על טרקטורון יש להחזיק ברישיון נהיגה.

 

טרקטורון מיועד לנסיעה בשטחים פתוחים בתנאי עבירות קשים ואולם הוא יכול לנסוע אף בכביש כמו כל רכב אחר.

 

ישנם שני סוגי טרקטורונים המתחלקים לפי הרישיון הדרוש לצורך נהיגה על גביהם. האחד דורש רישיון נהיגה 02 ככל רכב מנועי אחר והשני דורש רישיון נהיגה על טרקטור. בשל היות הטרקטורון כלי רכב קטן וזול יחסית, הפך הטרקטורון לכלי רכב לבני נוער אשר משתמשים בו בעיקר לשם נסיעה בשטחים פתוחים.

 

כפועל יוצא מכך, ובשל היות השטחים הפתוחים מסוכנים יותר, ישנם תאונות רבות המתרחשות בעת נהיגה על גבי טרקטורון.

 

בשל העובדה שכאמור, נהיגה על טרקטורון מיועדת בעיקרה לנסיעה בשטח, ובשל העובדה שרבים מהנוהגים בטרקטורון הינם חסרי נסיון בנהיגה בכלל ובנהיגה בשטח בפרט, התאונות בהן מעורבים טרקטורונים הינם לעיתים עם תוצאות קשות.

רבות מן התאונות המתרחשות בעת נסיעה בטרקטורון הינם בשל התהפכות הטרקטורון.

 

בשל העובדה שכאמור, טרקטורון הינו רכב מנועי לכל דבר, הרי שיש חובה לבטח את הטרקטורון בביטוח חובה. ולפיכך תביעות בשל נזקי גוף שנגרמים כתוצאה מנסיעה בטרקטורון מוגש/ות כנגד חברת הביטוח המבטחת את הטרקטורון.

 

תאונות מלגזה

 

מלגזה הינה רכב מנועי לכל דבר.

המלגזה משמשת בעיקר במפעלים ומקומות

עבודה לצורך הרמת משאות ושינועם.

בשל העובדה שמדובר בכלי רכב הרי שישנה

חובה לבטח את המלגזה בפוליסת ביטוח חובה.

 

לשם נהיגה על גבי מלגזה יש להחזיק ברישיון נהיגה על מלגזה ולא רק ברישיון נהיגה רגיל על כלי רכב וזאת בשל העובדה שמדובר בכלי רכב ייחודי שלו שימושים רבים.

 

תאונות בהן מעורבת מלגזה הינן תאונות דרכים לכל דבר ועניין אשר חוסות תחת חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

בנוסף, בשל העובדה שהמלגזה משמשת בעיקר במקומות עבודה הרי שרובן המוחלט של התאונות הינן גם תאונות עבודה ובשל כך ניתן לתבוע אף את המוסד לביטוח לאומי.

תאונות פגע וברח
תאונות הולכי רגל
תאונות אופניים
תאונות אופנועים
תאונת אוטובוס
תאונת רכבת
תאונת טרקטורון
תאונת מלגזה
bottom of page