top of page

צור קשר

תודה על פנייתך. צוות המשרד יענה על פנייתך בהקדם האפשרי.

וועדות רפואיות של המוסד לביטוח לאומי

מטרת הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי היא לבחון את מצבו הרפואי של המבוטח, בין אם נפגע עבודה, בתאונה, חולה במחלה קשה או מצבו הרפואי הוא מולד. הוועדה תקבע את אחוזי הנכות הרפואית של התובע.

 

לאחר הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי, המוסד לביטוח לאומי מזמן, ברוב המקרים, את התובע לוועדה רפואית אשר תקבע את גובה נכותו הרפואית של התובע ובהתאם את גובה הפיצוי שיקבל התובע.

 

הוועדה מוסמכת לעיין בתיק הרפואי של התובע ולראיין אותו ואף לבצע בדיקה קלינית של התובע. לוועדה רשאים להיכנס רק התובע ועורך דינו.

 

הוועדה תכלול רופא אחד המתמחה בתחום פגיעתו של התובע והרלוונטי לתביעה. כמו כן בוועדה ישב מזכיר ישיבה הממונה על רישום הדוח של הוועדה.

 

במידה והתביעה הוגשה על מספר תחומים רפואיים, ייבדק התובע על ידי מספר מומחים רפואיים בהתאם לתביעה. תפקידו של הרופא הוא לבחון את הליקויים שיימצאו אצל התובע ולקבוע, בהתאם לספר הליקויים המצוי בתקנות הביטוח הלאומי, את אחוזי הנכות של התובע, את התאריך ממנו יכיר המל"ל בשיעור הנכות שנקבעה ויקבע אם מדובר בנכות זמנית או קבועה.

 

החלטת הוועדה הרפואית ניתנת לערעור (ערר) בפני ועדה רפואית עליונה אשר יכולה לאשר את החלטת הועדה הראשונה או לשנותה.

 

החלטת ועדת הערר היא סופית ולא ניתן לערער עליה למעט בשאלות משפטיות בלבד בפני בית הדין לעבודה.


ספר הליקויים

 

ספר הליקויים מצוי בתקנות הביטוח הלאומי ובו מפורטות כל הליקויים הרפואיים, המחלות הרפואיות והפגיעות המוכרות לעולם הרפואה. לכל אחד מהליקויים הללו קבועים אחוזי הנכות הרפואית בהתאם לחומרת המצב של הליקוי אצל התובע.

 

הוועדה הרפואית קובעת את הליקויים הקיימים אצל התובע, את חומרת הליקוי ואת היקף הליקוי ובהתאם לספר הליקויים מתורגמים ממצאי הוועדה לאחוזי נכות רפואית ולתקופת הנכות.

עדות התובע בוועדה

 

לוועדה יש להגיע עם כל המסמכים הדרושים לוועדה:

  • טופס התביעה

  • מסמכים רפואיים- מסמכים רפואיים עדכניים המעידים על מצבו הנוכחי של התובע, טיפולים שקיבל את התובע, מסמכי אשפוז שעבר התובע, ניתוחים, תרופות אותם צורך התובע ועוד.

  • מסמכים שונים- קבלות על נסיעות לטיפולים, תיעוד של עזרה אותה מקבל התובע בבית.

 

מלבד המסמכים, התובע צריך להיות מוכן לתאר את מצבו הרפואי בקצרה ותמציתיות ומבלי לדלג על פרטים מהותיים. לתאר את המגבלות מהן הוא סובל, את שגרת יומו ואת השינויים שעבר, את הקושי ממנו הוא סובל בביצוע מטלות היומיום וכו'.

 

התובע יכול להגיע לוועדה הרפואית בליווי בן משפחה או חבר או עורך דין. רק עורך דין יכול לייצג את התובע בפני הוועדה.

 

התובע יידרש לחתום על מסמך המאשר לוועדה לבצע בדיקה גופנית. בנוסף יידרש התובע לחתום על המסמך המאשר את התלונות עליהן התלונן התובע. לכן, חשוב מאוד לקרוא היטב את התלונות המופיעות במסמך זה ולוודא כי לא הושמטה תלונה מהתלונות עליהן התלונן התובע.

חשוב מאוד להגיע כבר לוועדה הרפואית הראשונה בליווי עורך דין מקצועי ומנוסה הבקיא בחוק המוסד לביטוח לאומי, בתקנות הרלוונטיות ובספר הליקויים, כזה שיוודא כי בוועדה יושבים רופאים המתמחים בתום פגיעתו של התובע, שנעשות לתובע בדיקות רלוונטיות הדרושות לשם החלטה בדבר שיעור נכותו של התובע וכי טענותיו של התובע נשמעות ומטופלות על ידי הרופאים. כמו כן יוודא עורך הדין המייצג את התובע כי פרוטוקול הוועדה אכן משקף את הנעשה בוועדה.

bottom of page