top of page

צור קשר

תודה על פנייתך. צוות המשרד יענה על פנייתך בהקדם האפשרי.

תאונות בחדר כושר

בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה הולכת ורווחת של ריבוי תאונות בחדרי כושר, הדבר נובע בעיקר בשל המודעות הרבה לניהול אורח חיים בריא ובגידול במספר המתאמנים בחדרי הכושר ובמספר חדרי הכושר הנפתחים חדשות לבקרים ברחבי הארץ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תאונות בחדרי כושר קורות לרוב בשל שימוש לא נכון במתקנים השונים, תשתיות לא מתאימות, נפילות, החלקות ועוד. אך ישנן פציעות רבות המתרחשות בשל תכנון תוכנית אימונים לקויה המביאה לפציעות של המתאמן.

 

חוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), תשנ"ד-1994, וכן פקודת הנזיקין [נוסח חדש], קובעים את הנהלים של חדרי הכושר. חוקים אלו קובעים מהם הסטנדרטים הראויים שיתקיימו בחדרי כושר.

 

כך לדוגמא קובע החוק כי ישנה נוכחות חובה של מדריך בעל הכשרה מתאימה בכל עת בחדר הכושר. תפקידו של מדריך זה הוא "מלמד את דרכי ההפעלה של המכשירים שבו ומפקח על המתאמנים בו".

 

עוד קובע החוק כי כל מתעמל חייב להציג בפני מנהלי חדר הכושר אישור רפואי הקובע כי הנו כשיר לאימונים במכון הכושר. לגבי קטינים קובע החוק כי יש לצרף לאישור רפואי זה גם אישור מאחד ההורים במאשר לקטין להתאמן בחדר הכושר.

 

חשוב לדעת כי האחריות של חדרי הכושר בהתאם לחוק מוגבלת למועד קבלת האישור הרפואי, ואולם במידה ומצבו הרפואי של המתעמל משתנה ובשל כך הוא נפגע בחדר הכושר, הרי שהאחריות לא תוטל על המכון כושר בשל העובדה כי לא בדק את מצבו הרפואי העדכני של המתעמל. במצב כזה, האחריות היא של המתעמל לעדכן כאשר מצבו הרפואי משתנה ובהתאם למצבו הרפואי לשקול המשך האימונים בחדר הכושר.

 

כאמור, התאונות הנפוצות המתרחשות בחדרי כושר הן בשל שימוש במכשירים לא תקינים הגורמים לפציעות. ואולם, ישנם מקרים בהם התאונה התרחשה בשל תוכנית אימונים לקויה אשר אינה מתאימה למתעמל, או כאשר המדריך הנוכח בחדר הכושר איננו בעל הכשרה מתאימה או כאשר המדריך איננו נוכח בזמן האימונים בחדר הכושר.

 

הפציעות הנפוצות הן, פציעות עמוד שרדה וגב, פציעות יבשות בשל מכשירים לקויים או ללא תו תקן. לעיתים התאונה מובילה לאירועים לבביים בשל תוכנית קשה מדי למתעמל שאיננה מתאימה למצבו הגופני. תוכניות אימונים לקויות יכולות אף להוביל לשברי מאמץ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לאחר תאונה בחדר כושר, יש לבחון את הסיבה לתאונה ובהתאם לתעד את הסיבות לתאונה.

כך למשל במקרה של מכשיר פגום, יש לצלם את המכשיר מכל זויותיו, לצלם את היצרן של המכשיר, את מועד בדיקתו האחרון של המכשיר וכו'.

במקרים בהם התאונה התרחשה בשל תכנית אימונים לקויה, יש לשמור תיעוד של תוכנית האימונים. במקרים רבים חשוב לצלם את המכון כושר על מנת להוכיח כי במכון לא היו שלטים המתריעים בפני הסכנה או לא היו שלטים המדריכים כיצד יש להשתמש במכשירים השונים המצויים במכון הכושר.

 

בנוסף, יש לקבל פרטים של עדים אשר היו במכון הכושר וראו את התאונה.

 

בנוסף לאמור, יש לשמור את התיעוד הרפואי על מנת להוכיח את הנזקים הגופניים שנגרמו למתעמל, וכן את הקשר הסיבתי בין הנזקים לאימון במכון.

 

חשוב לגשת עם כל המסמכים הרלוונטיים לעורך דין מנוסה ומקצועי המתמחה בתחום דיני הנזיקין על מנת שייבחן את סיכויי התביעה ויוכל להמליץ על דרך הפעולה הטובה ביותר על מנת להביא למקסום הפיצוי שיתקבל בסופו של יום על ידי מכון הכושר או החברה המבטחת אותו.

bottom of page