צור קשר
תביעה בגין נשיכת כלב
כל אדם המחזיק כלב אחראי על מעשיו של הכלב.
לכן, במקרה בו אדם ננשך על ידי כלב ונפגע בגופו,
הבעלים של הכלב אחראים לפיצוי של האדם
הננשך- הנפגע.
בשל שכיחות המקרים בהם אנשים ננשכים על ידי כלב,
יוחד סעיף שלם בפקודת הנזיקין לנזק שנגרם בעקבות
נשיכת כלב.
סעיף 41א' לפקודת הנזיקין קובע כי בעליו של הכלב חב באחריות לנשיכתו של הכלב שבבעלותו.
האחריות המוטלת על בעליו של כלב היא אחריות מוגברת, אמנם היא הניתנת לסתירה, אך לרוב השאלה שתישאל תהיה בדבר גובה הנזק.
חשוב גם לדעת שמלבד התביעה שיכול שתוגש על ידי הנפגע, יכולה להיות מוגשת גם תביעה ע"י המדינה ולהעמיד את בעלי הכלב לדין פלילי שיכול לגרור עונש של קנס כספי
חשוב לדעת כי אמנם החוק מטיל אחריות מוגברת על בעליו של הכלב, אולם, אחריות זו אינה מוחלטת, ולבעלי הכלב ישנן הגנות מסוימות אשר יכולות לפטור אותו מאחריותו כלפי האדם הננשך.
כך למשל, אם יוכח כי הנפגע התגרה בכלב התגרות ממשית אשר גרמה לו לתקוף את הנפגע, או כאשר הנפגע תקף את בעל הכלב או בני משפחתו. גם כאשר הנפגע הסיג גבול במקרקעין של בעל הכלב הדבר יהווה הגנה של בעל הכלב כלפי הניזוק.
אז מה עושים במקרה של נשיכה על ידי כלב?
חשוב מאוד לאתר את בעלי הכלב ו/או
המחזיק בכלב, כלביה, פנסיון כלבים וכו',
וזאת על מנת שתהיה כתובת להיפרע ממנה
בהמשך.
חשוב מאוד בהזדמנות הראשונה לגשת למשטרה ולהגיש תלונה. אישור המשטרה על הגשת תלונה יהווה ראיה בתביעה של הנפגע כנגד בעלי הכלב. המשטרה תבדוק את המקרה ותבחן האם להגיש כתב אישום כנגד בעלי הכלב. במידה שהמשטרה תגיש כתב אישום כנגד בעלי הכלב, והלה יורשע, ניתן להשתמש בהרשעה זו כראיה בתביעה הנזיקית.
בנוסף, יש להגיש תלונה למשרד הבריאות, על מנת שזו תחייב את בעלי הכלב לבדיקות וטרינר ולבדוק האם הכלב חולה בכלבת או במחלות מסוכנות אחרות ועל מנת שהכלב יחוסן וכן שהננשך ידע כיצד לטפל בבריאותו.
כמובן, שיש לגשת לקבלת טיפול רפואי ולתאר בפני הרופא המטפל את הנסיבות לפציעה ולוודא כי הרופא מציין זאת במסמכים הרפואיים. יש לשמור את התיעוד הרפואי לטובת ההליך המשפטי שיגיע בהמשך.
במידה וכתוצאה מהפגיעה הגופנית, נותרו לנפגע גם צלקות או פגיעות נפשיות טראומתיות, חשוב לדאוג לחוות דעת מומחה רפואי בתחומים אלו על מנת שייקבעו אחוזי נכות אף בתחומים אלו מלבד בתחומי האורתופדיה והנוירולוגיה.
לאחר הגשת חוות דעת מומחים רפואיים על ידי שני הצדדים לתיק, יקבע בית המשפט את הנכות הרפואית והתפקודית שנגרמה כתוצאה מהפגיעה, ובהתאם לקביעה זו ייקבע סכום הפיצוי.
סכום הפיצוי יהיה שקלול של מספר גורמים, ביניהם, גובה הנכות הרפואית, כאב וסבל, הוצאות לעבר ולעתיד, הפסדי השתכרות ועוד.