צור קשר
שאלות נפוצות בתאונת דרכים
ש. כנגד מי מוגשת תביעה לפיצוי בשל נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים?
ת. התביעה תוגש כנגד חברת הביטוח המבטחת את הרכב בו נהג או נסע הנפגע. כל נפגע בתאונה יגיש את תביעתו כנגד חברת הביטוח שלו. חשוב להדגיש כי הגשת תביעה איננה מייקרת את עלות הביטוח בשנים העוקבות לתאונה ואיננה כרוכה בתשלום השתתפות עצמית.
הולך רגל יגיש תביעה כנגד מבטחת הרכב שפגע בו.
בתאונת "פגע וברח" התביעה תוגש כנגד חברת קרנית.
ש. אני אשם בתאונה, האם מגיע לי פיצוי?
ת. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי בתביעה לפיצויים בגין נזקי גוף, שאלת האחריות לתאונה איננה רלוונטית כלל. כלומר, אף אם התאונה אירעה באשמתך אתה זכאי למלוא הפיצוי בגין הנזקים הגופניים שנגרמו לך.
ש. הלכתי במדרכה ונפגעתי על ידי רכב, את מי אני תובע?
ת. הולך רגל שנפגע בתאונת דרכים יגיש את תביעתו כנגד מבטחת הרכב שפגע בו. גם במקרה זה אין רלוונטיות לשאלת האחראי לקרות התאונה ואף אם התאונה נגרמה בשל מעשיו של הולך הרגל, הוא יהיה זכאי למלוא הפיצוי בגין נזקיו הגופניים. אם לא ניתן לאתר את הרכב הפוגע כמו במקרה של תאונת "פגע וברח" הרי שהתביעה תוגש כנגד קרנית.
ש. האם צריך עורך דין כדי להגיש תביעה בגין נזקי גוף?
ת. תביעה בגין פיצויים לנפגעי תאונות דרכים הינה מורכבת ובעלת רכיבים שונים הניתנים לתביעה. אין חכם כבעל הניסיון, והעלות מול התועלת בהגשת תביעה באמצעות עורך דין מקצועי המתמחה בתחום נזקי הגוף גבוהה. הגשת תביעה ללא היוועצות בעורך דין יכולה להוביל להפחתת סכום הפיצוי באופן ניכר. חשוב להבין שמצד חברות הביטוח ישנם עורכי דין מקצועיים שמטרתם היא להפחית את סכום הפיצוי שישולם לנפגע. כמו כן חשוב לציין כי שכר הטרחה לעורך הדין בהתאם לחוק ישולם על ידי חברת הביטוח.
ש. מה גובה שכר הטרחה של עורך דין בתביעה לפיצויים בשל תאונות דרכים?
ת. שכר טרחת עורך הדין נקבע בחוק. שכר הטרחה נגבה באחוזים מהסכום הכולל שישולם לנפגע בגין נזקיו הגופניים. החוק קובע שלושה שלבים לתשלום שכר טרחה לעורך דין בגין פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
במקרה בו התיק מסתיים בפשרה ללא הגשת תביעה- יעמוד שכר הטרחה על 8% + מע"מ.
במקרה בו התיק מסתיים בפשרה לאחר הגשת התביעה- יעמוד שכר הטרחה על 11% + מע"מ.
ובמקרה בו התיק מסתיים בפסק דין- יעמוד שכר הטרחה על 13% + מע"מ.
ניתן לקבל שכר טרחה אשר איננו מותנה בגובה הפיצוי שיקבל הנפגע ואולם יש לקבוע את שכר הטרחה מראש וללא קשר לשלב בו יסתיים ההליך.
ש. נפגעתי בתאונה. כמה כסף אני אקבל?
ת. בית המשפט מעריך את גובה הנזק שנגרם לנפגע, ובהתאם את גובה הפיצוי שיקבל, בהתאם לנכות הרפואית והתפקודית שנגרמה לנפגע ובהתאם לנזקים הממשיים שנגרמו לנפגע. כדי לקבוע את אחוזי הנכות שנגרמו לנפגע, בית המשפט ממנה מומחה רפואי, אשר שכרו משולם ברוב המוחלט של התיקים על ידי חברת הביטוח הנתבעת, והמומחה מגיש חוות דעת הקובעת את אחוזי הנכות שנגרמו לנפגע בעקבות תאונת הדרכים. שאר הנזקים שנגרמו לנפגע יוכחו באמצעות מסמכים רלוונטיים הנוגעים לעניין, כגון תלושי שכר להוכחת הפסדי השתכרות, קבלות להוכחת הוצאות וכו'...